besparen op je autoverzekering?
✓ Eenvoudig vergelijken
✓ Direct afsluiten*

Vergelijk hier jouw autoverzekering

Wij zoeken voor jou alle verschillen tussen autoverzekeringen, zo hoef je dat zelf niet te doen. Klik hieronder om te zien welke autoverzekering goed bij jou past!

Onze klanten geven ons gemiddeld een 9,1

Wil je al onze reviews lezen? Bekijk ze hier!

Hoe we dit berekenen

Vind dit een geweldig efficiënte manier om een zicht te krijgen op wat voordelig is voor je.

8 januari 2022 om 07:35

Meneer Vancaneghem, Lokeren

Ik ben goed geholpen.

27 december 2021 om 14:53

Meneer Hooghe, Everbeek

duidelijkheid

22 december 2021 om 11:42

Meneer De Hauwere, Buggenhout

Waarom kiezen voor Independer

Onze experts staan voor je klaar

Voor onafhankelijke en deskundige service

Vergelijken op inhoud en prijs

Wij vergelijken, jij kiest

In één keer goed geregeld

Vergelijk, kies en vraag direct aan

Waarom kiezen voor Independer?

Via ons een autoverzekering simulatie maken en de verzekering online afsluiten, heeft verschillende voordelen: ​

 • We zijn nooit duurder dan de verzekeraar.**
 • Onze klantenservice staat graag voor je klaar. We beantwoorden al je vragen omtrent autoverzekeringen. 
 • Je kan polisvoorwaarden vergelijken van verschillende verzekeraars. Zo wordt het voor jou snel duidelijk welke autoverzekering goed bij jou past.
 • We zijn duidelijk en transparant aan de hand van de prijs-kwaliteitscore. ​

Zoek de verschillen

Verschillen zien is niet altijd gemakkelijk. Kon jij alle verschillen zien in onze advertentie? 

We zijn bereikbaar via WhatsApp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als je meer informatie wilt krijgen. We zijn elke weekdag bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur. 

Over autoverzekeringen

Wat moet je zeker weten vooraleer je autoverzekeringen gaat simuleren of een autoverzekering afsluit

We vertellen jou:

 • hoe je een passende autoverzekering kiest;
 • welke verschillende dekkingen er zijn;
 • uit welke aanvullende verzekeringen je kan kiezen;
 • wat de bonus-malus is;
 • de prijs van een autoverzekering berekenen; 
 • wat heb ik nodig om een autoverzekering via Independer af te sluiten?; 
 • met de auto naar het buitenland;
 • autoverzekering opzeggen: wat moet ik doen?


Een autoverzekering kiezen die goed bij jou past: hoe doe je dat?

Hoe bepaal je nu welke autoverzekering goed bij jou past? Je wil natuurlijk ook niet te veel betalen voor je autoverzekering! De prijs van je autoverzekering zal bepaald worden aan de hand van enkele gegevens: de gewenste waarborg, het profiel van de bestuurder en de gegevens van de auto. Op basis daarvan maken we een autoverzekering simulatie en krijg je een persoonlijk overzicht met de prijs en alle voorwaarden. Independer maakt aan de hand hiervan een optimaal vergelijkingsoverzicht voor jou.

Autoverzekeringen: welke waarborgen bestaan er?

Zodra je de openbare weg opgaat met een auto of een ander motorrijtuig moet je een verzekering voor je auto afsluiten. Er zijn drie autoverzekeringen waaruit je kan kiezen:

 • Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA): Elke motorrijtuig is volgens de Belgische wet verplicht om op zijn minst een BA-verzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt lichamelijke of materiële schade aan derden. Schade aan je eigen auto moet je zelf betalen.
 • BA + kleine omnium: ook wel mini omnium genoemd, vergoedt de schade aan je auto die niet veroorzaakt is door jezelf. Denk maar aan brandschade, diefstal, glasbreuk en aanrijdingen met dieren. 
 • BA + grote omnium: ook wel full omnium genoemd, vergoedt de schade die zowel veroorzaakt is door jezelf als door derden. Dit is de meest volledige waarborg. ​

Aanvullende verzekeringen

Afhankelijk van je situatie kan het zinvol zijn om een aanvullende autoverzekering te overwegen. Neem nu het volgend voorbeeld. Jan gaat op reis met de auto naar Griekenland. Het moet een onvergetelijke familiereis worden! Daarom denkt Jan eraan dat hij momenteel een BA-verzekering heeft. Wat als er onderweg iets gebeurt? Beter het zekere voor het onzekere nemen. Hij sluit een bijstandsverzekering af. Zo is Jan er zeker van dat hij bij pech onderweg kan rekenen op hulp.

De bonus-malus van je autoverzekering

De premie van je autoverzekering wordt in grote mate bepaald door de bonus-malus. De bonus-malus berekening is gebaseerd op het aantal schadevrije jaren, de leeftijd van de bestuurder en de datum van je rijbewijs. Ben je een goede bestuurder en heb je enkele schadevrije jaren opgebouwd? Je verzekeraar zal je daarvoor belonen door korting te geven op je premie. Vanaf het moment dat je een autoverzekering hebt afgesloten, kan je schadevrije jaren opbouwen. Lees hier meer over de bonus-malus.

De prijs van een autoverzekering berekenen

Een gunstige premie kan doorslaggevend zijn om een bepaalde autoverzekering af te sluiten. Om de prijs van je autoverzekering te berekenen, worden heel wat elementen in rekening gebracht. Deze elementen zijn afgestemd op jouw situatie, waardoor de prijs van een autoverzekering heel persoonlijk is. Kom hier te weten hoe de premie van je autoverzekering wordt berekend.

Wat heb ik nodig om een autoverzekering via Independer aan te vragen?

Om een simulatie te kunnen maken hebben we een aantal gegevens over jezelf en je wagen nodig. Neem deze bij de hand zodat je een voorstel ontvangt, op jouw maat gemaakt. Ontdek hier wat je voor de simulatie nodig hebt. 

Met de auto naar het buitenland

Huur je een auto in het buitenland of ga je met je eigen wagen op reis? De regels kunnen overal verschillen, daarom ben je beter op de hoogte van enkele praktische zaken zoals de verplichte veiligheidsaccessoires of de regels in verband met lage emissiezones. Bekijk het hier

Autoverzekering opzeggen: wat moet ik doen?

Er zijn verschillende redenen die aanleiding kunnen geven tot de opzeg van je autoverzekering. Heb je besloten om vanaf nu zonder auto door het leven te gaan? Of wil je jouw autoverzekering opzeggen, omdat je een voordelige premie hebt gevonden bij een andere verzekeraar? Uiteraard heb je de mogelijkheid om je autoverzekering op te zeggen, maar dat kan niet zomaar op elk moment gebeuren. Ontdek hier hoe je je autoverzekering kan opzeggen. 


Laatste nieuws autoverzekeringen

Votre BOB est-il assuré quand il conduit votre voiture? comparez les assurances auto ici Cette période de fin d’année marque à nouveau le lancement de la nouvelle campagne BOB. Alors que le nombre de contrôles a augmenté ces dernières années, de moins en moins de conducteurs ont été testés positifs.... Lees verder
Clés de voiture perdues ? Votre compagnie d’assurance intervient-elle ? comparez les assurances auto ici Le réveil n’a pas sonné, vous allez être en retard au travail et, en plus de ça, vos clés de voiture sont introuvables. Ce matin, c’est stress niveau 100! Vous foncez vers le double de votre... Lees verder
Devez-vous déclarer chaque sinistre à votre assureur? Une omnium est-elle toujours la meilleure option? Les 5 principales contre-vérités sur votre assurance auto comparez les assurances auto ici « Pour les jeunes conducteurs, une assurance est impayable » ou « une assurance omnium est la meilleure option » : tout ce que l’on entend sur les assurances auto n’est pas toujours vrai. Independer.be évince... Lees verder
Lees alle berichten op ons weblog

Misschien heb je, zoals veel mensen, één van de volgende vragen

Marijke | expert autoverzekeringen

Wat is de waarde van mijn auto?

Wat is de waarde van je auto op dit moment? Dit bedrag wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Onder andere de leeftijd van je auto en het aantal gereden kilometers.

leestijd 2 minuten

Wat zijn de schadevrije jaren op je schadeattest?

Schadevrije jaren bouw je op vanaf het moment dat je een autoverzekering op je naam hebt staan. Hoe meer schadevrije jaren, hoe meer premiekorting je krijgt. Bij het claimen van schade, raak je schadevrije jaren kwijt.

leestijd 2 minuten

Welke polisvoorwaarden vind ik in de algemene voorwaarden?

De algemene voorwaarden van je autoverzekering vind je terug in je polis. Deze worden dan ook heel toepasselijk de polisvoorwaarden genoemd. Deze minimumvoorwaarden vind je in elke BA-verzekering.

leestijd 2 minuten

Tips voor een goedkope autoverzekering

Op zoek naar een goedkope autoverzekering? Wij sommen verschillende bespaartips op die je premie laag houden. 

 • Maak regelmatig een autoverzekering simulatie. Veel mensen sluiten een autoverzekering af en kijken er daarna niet meer naar om. Dat is spijtig, want de premies veranderen regelmatig en je auto wordt ook ouder.
 • Betaal kleine schades zelf. Het claimen van schade gaat ten koste van je schadevrije jaren. En daardoor stijgt je premie. Overweeg bij een kleine schade de kosten voor eigen rekening te nemen.
 • Kijk kritisch naar de dekking. Een splinternieuwe auto wil je uitgebreid verzekeren, maar voor een auto ouder dan 10 jaar is dat misschien niet meer nodig. Bekijk daarom goed of de premie opweegt tegen de vergoeding die je krijgt bij schade.

Lees meer over goedkope autoverzekering afsluiten

Over Independer

In 1999 werd Independer.nl opgericht met als doel de financiële wereld transparanter en eerlijker te maken. In januari 2021 startte ons enthousiaste Belgische team met het online vergelijken en aanbieden van verzekeringen. In november 2021 werd dit aangevuld met het vergelijken en afsluiten van telecom abonnementen. 

Een team van experten staat altijd klaar, of je nu vragen hebt over verzekeringen of over je telecom abonnement.

Op onze website vergelijken we verzekeringen waarvan we de productinformatie hebben. Van die verzekeringen weten we de meest actuele voorwaarden en premies. Zonder productinformatie kunnen wij geen verzekeringen vergelijken.

Wil je zien van welke verzekeraars wij de premies en voorwaarden tonen? Bekijk dan dit overzicht.

Als je een verzekering via onze website afsluit, dan ontvangen wij van de desbetreffende verzekeraar een eenmalige of doorlopende commissie.  De éénmalige vergoeding komt nagenoeg overeen met een gemiddelde jaarcommissie vermenigvuldigd met een gemiddelde looptijd. In ieder geval passen we steeds dezelfde systematiek toe per verzekeraar zodat wij als tussenpersoon er geen enkel belang bij hebben jouw verzekering bij een beter betalende verzekeraar te plaatsen. In ruil daarvoor bieden onze experten een excellente dienstverlening aan, maar we gaan verder dan dat. Het is onze missie om de Belgische verzekeringswereld transparanter en eerlijker te maken. 

Hoe sluit je een autoverzekering af? Het is heel simpel. In 4 stappen heb je een nieuwe autoverzekering afgesloten. Maak eerst een vergelijking om de beste verzekering te selecteren. Vraag vervolgens deze verzekering online aan. Zodra je de bevestigingsmail van de verzekeraar ontvangt, ben je voorlopig gedekt. De verzekeraar stuurt je het definitieve verzekeringsbewijs nadien op. 


* Vind hier meer info omtrent het afsluiten via Independer


** Independer heeft contractueel met de verzekeraars waarmee ze samenwerkt afgesproken dat de prijs op Independer nooit hoger is dan de prijs die zij bij exact identieke data van de klant op hun eigen site aan de klant aanbieden. Een enkele verzekeraar heeft daarbij het voorbehoud gemaakt dat hij in incidentele gevallen aan een bepaalde specifieke groep, denk aan de werknemers van een bedrijf, een tijdelijke korting zal worden geboden niet op Independer getoond kan worden. Hiervoor moet de klant dan doorgaans een specifiek aanvraagformulier invullen.

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.