Waarom een aanvullende verzekering nemen?

Aanvullende verzekeringen zijn zeker zinvol, omdat ze een antwoord bieden op reële risico’s als je met de auto rijdt. Je bent sowieso verplicht om een BA-verzekering af te sluiten. Je kan ook voor een ruimere dekking kiezen. De kleine omnium en grote omnium vergoeden materiële schade aan je eigen auto. Maar dan ben je nog steeds niet verzekerd tegen enkele vaak voorkomende risico's. 

De aanvullende verzekeringen bieden extra waarborgen. Je kan kiezen voor een rechtsbijstandverzekering, een bestuurdersverzekering of een bijstandsverzekering. Het is dus zinvol om bij elk type dekking enkele aanvullende verzekeringen in overweging te nemen. Ontdek hier welke aanvullende dekkingen interessant kunnen zijn voor jou.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering zal je administratief en juridisch bijstaan wanneer er sprake is van een conflict bij een schadegeval. Je hebt schade geleden of je hebt schade veroorzaakt. Alle administratieve en juridische kosten bij een conflict worden vergoed. De geleden schade zal je wel zelf moeten betalen. 

Rechtsbijstand kan als onafhankelijke verzekering afgesloten worden of als aanvullende verzekering, bijvoorbeeld bij een autoverzekering. Bij een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering kan je in elke situatie beroep doen op rechtsbijstand. Je kan het ook afsluiten als aanvullende verzekering, maar dan kan je er enkel beroep op doen als de thematiek aansluit bij de hoofdverzekering.

Zowel in het binnen- als buitenland kan je rekenen op rechtsbijstand bij je autoverzekering. Deze verzekering kan je vele kopzorgen besparen. Een aanrijding met een buitenlandse auto is hier het perfecte voorbeeld van. 

Een auto met Spaanse nummerplaat rijdt achteruit tegen de bumper van je auto met een ferme deuk als gevolg. Zonder rechtsbijstandverzekering zal je zelf contact moeten opnemen met de BA-verzekeraar van de Spanjaard, die hij hopelijk afgesloten heeft. Om problemen te vermijden, kan je beter kiezen voor een rechtsbijstandsverzekering. 

Bestuurdersverzekering

Een bestuurdersverzekering is bij elke autoverzekering een meerwaarde. Zowel bij een BA-verzekering als een omniumverzekering worden de kosten met betrekking tot lichamelijke letsels (ziekenhuis kosten, tijdelijke arbeidsongeschiktheid etc.) niet vergoed wanneer je in fout bent. De bestuurdersverzekering vergoedt dit wel. Zoals de naam al doet vermoeden, geldt dit voor de bestuurder van de auto. Het kan ook een ruimere bescherming bieden bijvoorbeeld aan de inzittenden in het voertuig. Ontdek welke vormen van een bestuurdersverzekering mogelijk zijn.

Bijstandsverzekering

Wat doe je bij pech onderweg? Stilstaan langs de kant van de weg is een scenario dat je wil vermijden. De bijstandsverzekering betekent simpelweg pechverhelping bij autopech in binnen- en buitenland. De pechverhelping gebeurt ter plaatse met wisselstukken of je wordt gesleept naar de dichtstbijzijnde garage. De kost van de herstelling in de garage, betaal je zelf. Afhankelijk van de verzekeraar kunnen er enkele inhoudelijke verschillen zijn en kan er ook medische bijstand geleverd worden.