A. We verzamelen je gegevens

STAP 1. Kies je auto

In de eerste stap van het proces, vragen we naar de gegevens van je auto. Het merk, model enz. zijn belangrijk omdat deze elementen mee de prijs van je autoverzekering bepalen. Om de vragen in deze stap correct in te vullen, raden wij je aan om je inschrijvingsbewijs erbij te nemen. Hier vind je een tabel die de gedetailleerde plaatsbeschrijving op het inschrijvingsbewijs aanduidt.

​STAP 2. Over je auto

In de tweede stap van het proces willen we te weten komen of je wagen extra opties heeft, of je wagen al dan niet uitgerust is met enkele rijhulpsystemen en of je de eerste eigenaar bent van de wagen. Extra opties verhogen de waarde van je auto en bijgevolg ook de prijs van je autoverzekering. Is je auto uitgerust met enkele rijhulpsystemen? Deze maken het rijden veiliger, waardoor je premie zal dalen. We raden je aan om bij het invullen van deze vragen de aankoopfactuur van je auto erbij te nemen. Niet alle rijhulpsystemen leveren een korting op.

STAP 3. Gebruik van je auto

In de volgende stap vragen we hoe vaak en waarvoor jij je wagen gebruikt. Deze stap vereist geen bijzondere documentatie, maar vergt wel wat denkwerk. Tenminste, als je een correcte inschatting wilt maken. Het aantal afgelegde kilometers per jaar heeft namelijk een invloed in de prijs van je autoverzekering. 

STAP 4. Over de gebruikelijke bestuurder

In de vierde en voorlaatste stap van het proces vragen we enkele gegevens op over jou als verzekeringnemer. De verzekeraar kan aan de hand daarvan een beoordeling maken van jouw profiel. Zodoende bepaalt hij voor welke verzekering je in aanmerking komt. In deze stap komt je definitief rijbewijs zeker van pas.

STAP 5. Kies je waarborg

Last but not least vragen wij jou om een dekking te kiezen: een BA (de verplichte verzekering), een Mini omnium (met extra waarborgen) of een Full omnium (met extra waarborgen en eigen schade gedekt). Onze experten raden jou altijd een bepaalde waarborg aan op basis van de voorgaande antwoorden. Dit advies is gebaseerd op jarenlange kennis en ervaring.

B. Nu kan je vergelijken

STAP 1. Jouw verzekeringsoverzicht

Ziezo, je gegevens werden verzameld, geanalyseerd en verwerkt in een handig overzicht. Indien je voor minstens 3 producten in aanmerking komt, stellen wij vervolgens een top 3 samen die jij met elkaar kunt vergelijken. Bovenaan tonen we de verzekeraar(s) met de beste prijs-kwaliteitverhouding en bij wie u direct een verzekering kunt afsluiten via Independer. Want niet alleen de prijs is belangrijk, ook de kwaliteit van een verzekering telt mee.

Zodra je een bepaalde autoverzekering gekozen hebt, is het mogelijk en zeker nuttig om enkele aanvullende verzekeringen te selecteren, zoals bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekering, bestuurdersverzekering of een pechhulp verzekering.

STAP 2. Je gegevens

Heb je jouw ideale autoverzekering gevonden? Twijfel dan niet langer en vraag je autoverzekering onmiddellijk aan. Dat doe je door nog enkele noodzakelijke persoonsgegevens in te vullen.

STAP 3. Autogegevens

De gegevens over je auto in de voorgaande vragen waren noodzakelijk om je een gepersonaliseerd vergelijkingsoverzicht aan te kunnen bieden. De informatie die in deze stap opgevraagd wordt, is noodzakelijk voor de verzekeraar om je te kunnen verzekeren. We hebben hier je kilometerstand en nummerplaat nodig. Ook gaan we je hier vragen wanneer de verzekering van start moet gaan. Als je wagen momenteel al verzekerd is, moet je bij deze stap rekening houden met de opzegperiode.  Neem hiervoor je huidige polis bij de hand zodat je de correcte datum kan invullen (let op: gebruik niet de einddatum op de groene kaart, deze wijkt af van de effectieve einddatum).

STAP 4. Afrondende vragen

De laatste vragen gaan over je rijgedrag in het verleden en je gedrag als verzekerde. Zo worden er bijvoorbeeld vragen gesteld als:

  • ​Heb je een geldig rijbewijs?
  • Heb je ooit problemen gehad met het afsluiten van een autoverzekering?

Ten slotte vragen we in sommige gevallen jouw betaalgegevens in te vullen. Geen paniek, je moet nog niets betalen. Zodra je verzekeraar bevestiging heeft gegeven dat je verzekerd bent, ontvang je van hem een factuur.

Wil je de vergelijking bewaren? 

Klik dan op de gele knop en vul je e-mail adres in. We sturen je een mail om je vergelijking opnieuw te kunnen bekijken. Zo hoef je nadien niet alles opnieuw in te vullen. Handig toch? 

C. Nu kan je de verzekering aanvragen

STAP 1. Verzekering aanvragen

Controleer nog een laatste keer de aanvraag. Alles correct ingevuld? Aanvragen maar! Je gegevens worden nu verzameld en doorgestuurd naar de verzekeraar. De verzekeraar controleert eerst en vooral je gegevens, hierna krijg je een bevestiging of ze je al dan niet een verzekering kunnen aanbieden. Indien positief krijg je een polis toegestuurd en na betaling je verzekeringsbewijs. Het afsluitproces is beëindigd.