Krijg korting op je autoverzekeringen

Verzekeraars hechten veel belang aan de alarm- en antidiefstalsystemen. Sommige verzekeraars geven je een korting op je premie wanneer je auto is uitgerust met een bepaalde categorie van alarm- en antidiefstalsystemen. Wanneer je wagen een bepaalde waarde overschrijdt, kan een verzekeraar een bepaalde categorie van alarmsysteem of antidiefstalsysteem als voorwaarde stellen voor de aanvaarding van je verzekering.

Soorten alarmsystemen

1. Anti diefstal systemen 

Deze systemen proberen inbraak of diefstal te voorkomen.

Codifcatie Verklaring
IM Startonderbreker: dit systeem belet dieven om je auto te starten.
IA2 Startonderbreker + sirene: naast het geïntegreerde IM systeem omvat dit systeem ook een geluidsalarm met bewegings- en volumetrische sensoren. Deze sensoren worden geactiveerd van zodra je de auto verlaat. Het geeft je ook de kans om de deuren te vergrendelen van op afstand.
AL2 Sirene: dit systeem bevat een geluidsalarm met gelijkaardige sensoren als bij IA2 en geeft je ook de mogelijkheid om de deuren van uw wagen te vergrendelen van op afstand.

2. ​Na diefstal systemen

Deze systemen voorkomen dat uw wagen wordt meegenomen na het openbreken en/of geven u de kans om uw wagen te traceren.

Codificatie Verklaring
AT2 D.m.v. van een geheime code of een kaartje dat de bestuurder bij zich heeft, moet hij zich bekend maken vooraleer hij de motor kan starten. Als iemand de wagen probeert te starten zonder de code of kaart, dan gaat de wagen geluid maken en de motor valt stil.
TT1 & TT2 Het Tracing & Tracking detectiesysteem (TT) via satelliet wordt geactiveerd vanaf het moment dat je wagen wordt verplaatst, zonder dat de motor gestart is. Dit systeem kan de exacte locatie van je wagen bepalen. De TT2 bevat vergeleken met de TT1 ook nog een chauffeursidentificatie.
TT3 Dit systeem gebruikt een satellietontvanger en -zender om te allen tijde de exacte positie van je wagen te bepalen. Dit autonome traceersysteem maakt het ook mogelijk om je wagen op afstand te laten blokkeren.
TT4 Dit systeem combineert de werking van zowel de TT3 als de AT2 systemen. De wagen kan m.a.w. gelokaliseerd worden zowel als de motor aan als uit is. Indien nodig, kan dit systeem dus ook de motor desactiveren. Bij het verplaatsen van de wagen of bij inbraak wordt je ook steeds op de hoogte gehouden.