Prijs-kwaliteitscore

Naast de prijs zijn er 4 andere factoren die Independer in acht neemt om een prijs-kwaliteitsscore te berekenen per verzekering. De polisvoorwaarden, de franchise, het klantcijfer en het afsluitgemak zijn minstens even belangrijk bij het afsluiten van een autoverzekering. Al deze factoren worden in een formule gegoten die samen de prijs-kwaliteitsscore bepalen. Op die manier wordt een objectief cijfer toegekend aan elke verzekering en zie je in een oogwenk welke verzekering het interessantst is voor jou.

De prijs

Uiteraard wil je de goedkoopste autoverzekering afsluiten aan de beste polisvoorwaarden. De auto premie wordt berekend aan de hand van verschillende elementen, waaronder enkele persoonlijke gegevens. Op basis van die gegevens kunnen we een persoonlijk overzicht aanbieden, waarbij je kan selecteren om de goedkoopste premie bovenaan te laten verschijnen. We tonen je de jaarpremie die je zal betalen inclusief taksen. 

​De polisvoorwaarden

De ene verzekeraar kan andere polisvoorwaarden aanbieden dan de andere. Aan de hand van 12 relevante categorieën worden de polisvoorwaarden beoordeeld. Er worden zaken onderzocht zoals: “werkt de verzekeraar samen met bepaalde herstelbedrijven?” Of “is er hulpverlening in het buitenland inbegrepen in de waarborg?” Lees zeker de specifieke polisvoorwaarden nog eens door om er zeker van te zijn dat alle voorwaarden die jij belangrijk vindt, aanwezig zijn. 

​De franchise/vrijstelling

De franchise is een afgesproken bedrag dat je uit eigen zak betaalt bij een omniumverzekering, bij eigen materiële schade. Je wil dus liefst zo weinig mogelijk franchise betalen.

​Klantcijfer

Het klantcijfer is de waardering die klanten toekennen aan deze verzekeraar. Het zijn de klanten die op basis van hun ervaring met de verzekeraar een score toekennen. Het klantcijfer zegt dus onder meer iets over de dienstverlening van de verzekeraar.

​Afsluitgemak

Ook de mate waarin het snel en gemakkelijk is om een verzekering af te sluiten, is van belang. Het cijfer rond het afsluitgemak wordt gevormd aan de hand van 4 deelkenmerken:

  • ​Een score voor het gemak waarmee de overeenkomst tot stand komt. 
  • Een score voor de snelheid waarop de klant zekerheid krijgt of hij geaccepteerd wordt en het gemak van het vervolgproces, als hij zou worden afgewezen.
  • Een score voor de moeite die de klant moet doen om documenten ter beschikking te stellen.
  • Een score voor het gemak van betalingen verrichten.

Een goedkope autoverzekering met goede waarborgen

Wat verwacht je van een autoverzekering? Wil je kunnen rekenen op een vergoeding van de schade bij vandalisme of wil je een verzekering afsluiten tegen alle soorten schade? Afhankelijk van je behoeften, kan je kiezen tussen drie soorten waarborgen: burgerlijke aansprakelijkheid auto (BA), kleine omnium of grote omnium. Een BA-verzekering vergoedt de schade aan derden en is de goedkoopste formule, maar dekt geen eigen materiële schade. Een ruimere dekking is interessant voor nieuwere auto’s. De BA+ kleine omniumverzekering zal je bovenop de BA-waarborgen verzekeren tegen brandschade, diefstal, glasbreuk, aanrijdingen met dieren en schade door natuurkrachten. De BA+ grote omniumverzekering vergoedt zowel de eigen materiële schade als de schade aan derden. Hoe ruimer de dekking, hoe hoger de verzekeringspremie.

Een goedkope autoverzekering: hoe vind ik die?

Er zijn verschillende partijen waarmee we samenwerken. Hoe meer concurrentie, hoe vaker prijsverschillen kunnen optreden. Goed vergelijken is dus de eerste cruciale stap in het kiezen van een goedkope autoverzekering. We geven je een overzicht van de actuele prijzen van alle partners zodat je een geschikte autoverzekering kan selecteren aan een goede prijs. Uiteraard staan onze experten klaar om je te helpen wanneer je een woordje uitleg verlangt.* Vind hier meer info omtrent het afsluiten via Independer