Een huurdersverzekering – ook wel brandverzekering genoemd – verzekert je als huurder onder meer tegen brand-, water- en stormschade. Maar wist je dat je zelfs de schade aan zaken krijgt terugbetaald waar je op het eerste gezicht helemaal niet aan denkt? Wij bespreken er vier.

1. Weggegooid eten in je diepvries na blikseminslag

Stel: de bliksem slaat in en de inslag beschadigt ook het elektrisch circuit van je diepvriezer. Uiteraard is die defecte diepvriezer gedekt bij een schadegeval. Maar wist je dat dat ook geldt voor al het eten dat je na het uitvallen van de diepvriezer in de vuilnisbak moet gooien? Die levensmiddelen vallen onder de noemer ‘schade door inwerking door elektriciteit’. Zeker met de stijgende voedselprijzen van tegenwoordig gaat het algauw om heel veel geld.

2. Schade aan het vakantiehuis dat je huurt

Beschadig je per ongeluk iets aan het huisje dat je huurt tijdens je vakantie? Geen nood, de huurdersaansprakelijkheidsverzekering voor je eigen huurwoning thuis komt ook tussen bij waterschade of brandschade tijdens de huur van een vakantiehuis in binnen- of buitenland. Er zijn slechts twee voorwaarden: je mag niet langer dan 120 dagen in de vakantiewoning verblijven, en je mag niet zelf de eigenaar zijn van het vakantieverblijf.

Als je bovendien je inboedel thuis hebt laten verzekeren in je brandpolis, dan is ook de inboedel van de vakantiewoning verzekerd. Geruststellend gevoel toch?

3. Beschadigde keramische kookplaten

De keramische kookplaat in je huurwoning of -appartement, kan sneller beschadigd raken dan je vermoedt. Over de elektrische kookplaat ligt namelijk een laagje glas, dat kan barsten door een huishoudelijk ongevalletje. Wanneer een van je kinderen kookt en een pan iets te hard op het vuur kwakt, bijvoorbeeld. De verzekeraar beschouwt deze schade als ‘glasbreuk’. Daardoor kun je rekenen op tussenkomst van de brandverzekering.

4. De huur van een motorhome als je woning tijdelijk onbewoonbaar is

Door brand- of rookschade kan je huurwoning voor korte of langere tijd onbewoonbaar zijn. Tot de schade is opgeruimd en de nodige herstellingen zijn uitgevoerd, moet je op zoek naar een andere woonst. Als je een goede brandverzekering hebt, dan zorgt de verzekeraar voor tussenkomst bij de huur van een motorhome. Zo kun je met je gezin toch comfortabel in je tuin of op een andere geschikte plek verblijven tot de opkuis en de herstellingen zijn voltooid.

Vergelijk je brandverzekering goed

Hoeveel kost het om je inboedel te verzekeren? Wat is de prijs van de aanvullende dekking diefstal of rechtsbijstand? Vergelijk hier de voorwaarden en prijzen van de verschillende verzekeraars

Praat meeÉén reactie op “Huurdersverzekering: 4 verrassende dingen die je terugbetaald krijgt”
  1. peter van mol schreef op 

    Beste,
    U vermeldt hier enkel “huur van mobilhome”bij tijdelijke onbewoonbaarheid. Quid verblijf op hotel dan? Quid opslag van “geredde inboedel”…Vreemd dat U dit niet aanhaalt.

    Vg

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Independer blog